top of page
Image by Mathias Reding

Lichaamstherapie

Lichaamstherapie is een effectieve behandelmethode voor psychosomatische klachten, trauma en symptomen zoals spanning, pijn of stress. Het maakt gebruik van geïntegreerde technieken uit diverse disciplines.

Door het toepassen van zachte of meer intense myofasciale weefseltechnieken en spanningsregulerende bewegingen, worden gespannen zones en blokkades in het lichaam losgemaakt. Hierdoor krijgt de cliënt de mogelijkheid om zijn lichaam beter te leren kennen en te ervaren.

Langdurige stress of pijn leiden vaak tot een verkeerd en verkrampt gebruik van het lichaam, wat uiteindelijk kan leiden tot een verstoorde verbinding met het lichaamsbewustzijn. In een lichaamsgerichte therapie sessie worden diep weefselwerk en belevingsoefeningen gecombineerd, zodat de patiënt leert om zijn lichaam opnieuw van binnenuit te ervaren en te begrijpen.

Deze unieke aanpak maakt lichaamstherapie ook zeer waardevol in combinatie met andere therapieën, zoals psychotherapie, osteopathie of kinesitherapie.

Wanneer is lichaamsgerichte therapie  aangewezen?

Bij iedere vorm van lichamelijke of psycho-emotionele problematiek waarmee ook lichaamsspanningen, verkrampte houding en beweging of verstoorde lichaamsbeleving gepaard gaan. Zoals bijvoorbeeld rugklachten, hoofdpijn, fibromyalgie, chronische pijn, slaapproblemen, verteringsklachten, … maar ook angst, paniek of depressie, vermoeidheid, rouwverwerking, post-traumatische klachten, stressgebonden symptomen, hyperventilatie of gewoon niet lekker in je vel zitten.

bottom of page